
Vermis Sıvı
Kullanım Alanı (Bitkiler) | Uygulama Dönemi | Yapraktan Uygulama Dozu (ml/50-100 L su ile dekara) | Topraktan Uygulama Dozu (ml/100 L su ile 1 dekara ) |
SEBZELER (Sera ve Açık Alan) Domates, Biber, Patlıcan, Kabak, Hıyar, Fasulye, Bezelye, Börülce, Enginar. | Tüm ürünlerde şaşırtmadan hemen sonra ve erken gelişim döneminden itibaren, 10-15 gün ara ile seralarda 3-4, tarlalarda 2-3 uygulama yapılmalıdır. | Serada: 200-250 ml/100 L Tarlada: 150-200 ml/100 L | Serada: 2-3 L/100 L/dekar Tarlada: 1-2 L/100 L/dekar |
SEBZELER (Sera ve Açık Alan) Tüm Marul çeşitleri, Lahana, Kereviz, Pırasa, Ispanak, Brokoli, Soğan, Patates, Havuç, Turp Tüm Yeşillikler | Lahana ve marul-kıvırcık göbek bağlama öncesinde, diğerleri toprak yüzeyine çıkışlarından itibaren, Enginarda fide-genç dönemden başlayarak 10-15 gün ara ile en az 2-3 uygulama. Damlamadan 1-2 uygulama | Serada: 150-250 ml/100 L Tarlada: 150-200 ml/100 L | Serada: 2-3 L/100 L /dekar Tarlada: 1-2 L/dekar |
HİDROPONİK SEBZELER Marul, Hıyar, Biber. Domates | Erken gelişim döneminden itibaren 7-14 gün ara ile uygulama çözeltisi ile birlikte 2-3 uygulama önerilir. | 100-150 ml./100 L | |
HUBUBAT Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf. | Kardeşlenme dönemi öncesinde, sapa kalkma döneminde ve bayrak yaprak öncesinde olmak üzere 2-3 uygulama. | 100-150 ml, 50-100 litre su ile 1 dekar alana. | |
MEYVE AĞAÇLARI Bağ, Zeytin, Badem, Ceviz, Antep Fıstığı, Narenciye, Elma, Armut Şeftali, Erik, Kiraz, Nar, İncir, Ayva, Kayısı, Muz. Fındık | Gözlerin kabarma döneminden itibaren çiçeklenme öncesinde, meyve tutumunda ve olgunlaşma öncesinde olmak üzere 2-3 uygulama. Bağda hormon dönemlerinde 2 veya 3 kez, Kirazda çiçek monilyası ilaçlaması sırasında, nohut iriliğinde ve ben düşme döneminde 2-3 uygulama. Narenciyede çiçeklenme öncesi, nohut iriliğinde ve ceviz büyüklüğünde 2 veya 3 uygulama, Zeytinde çiçek öncesi, meyve tutumunda ve ben düşme dönemi öncesinde 2 veya 3 uygulama. Muzda onarım döneminde, çiçeklenme ve meyve gelişiminde 2-3 uygulama. İncirde ilekleme öncesi, meyve tutumu, ve meyve şişirme döneminde. 2 veya 3 uygulama. | 150-200 ml/100 L | 1-2 L/100 L /dekar Gözlerin kabarma döneminde, çiçeklenme öncesinde veya meyve tutumunda olmak üzere 1-2 uygulama. |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Bütün Tarla Bitkileri) Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Nohut, Mercimek, Tütün, Çay, Soya Fasulyesi, Şeker Pancarı, Yem Bitkileri | Tüm ürünlerde erken gelişme döneminden itibaren çiçeklenme öncesi ve gelişme dönemi boyunca 2-3 kez uygulanır. (Ayçiçeği-mısır-kanola için bitki 10-15 cm boylandığında; şeker pancarında bitki 3-4 yaprak olduğunda ve 15 gün sonrasında. patateste gerçek yaprakta, çiçeklenme öncesi ve 20 gün sonrasında; şeker pancarı ve pamukta 2-4 yaprakta ve 15 gün sonrasında 2. uygulama. | 150-200 ml, 50-100 litre su ile 1 dekar alana | 1-2 L/100 L /dekar |
MEYVELER Kavun, Karpuz, Çilek ve diğerleri. | Erken gelişim döneminde, çiçeklenme öncesi, meyve oluşumu döneminde veya meyvelerin büyümeye devam ettiği dönemde 15-20 gün ara ile en az 2-3 kez uygulanır. | 150-200 ml, 50-200 litre su ile 1 dekar alana. | 1-2 L/100 L /dekar |
SÜS BİTKİLERİ (Bütün iç ve dış mekân bitkileri ) | Çiçeklenme öncesinde ve tomurcuklanma döneminde 15 gün aralıklar ile 2-3 kez. uygulanır. | 200-300 ml/100 L | 1- 2 L/100 L /dekar |
YEŞİL ALANLAR-ÇİM | Gelişim dönemi başlangıcından itibaren 10-15 gün ara ile 2-3 uygulama. | 200-250 ml/50 litre su ile 1 dekar alana | Tohum ekimi veya hazır çim serimi öncesinde toprak yüzeyine, 400 ml/50 litre su ile /dekar |
Not: En doğru gübre seçimi, uygulama dozu ve zamanı, toprak ve yaprak analiz sonuçlarının uzmanlar tarafından yorumlanması ile yapılabilir! Farklı uygulamalar için Vermis Organik Tarım uzmanlarına danışılması önerilir.
Kullanmadan önce mutlaka çalkalayınız.
Açıklamalar:
a.Gübre uygulamalarında kullanılacak suyun kalitesi iyi olmalı, mümkün ise fazla tuzlu, kükürtlü ve klorlu olmamalıdır. Ayrıca sulama suları, sulamaya uygun olacak şekilde diğer kriterlere sahip olmalı, özellikle ağır metala içermemelidir
b. Vermis sıvı gübreleri bakır ve klor içeren tarım ilaçları ile karıştırılmadan uygulanmalıdır. Çünkü Vermis sıvı gübrenin içerisinde, bitkilere ve yapraklara yararlı yüksek oranlarda mikroorganizma, enzim ve büyüme hormonları bulunmaktadır.
c. Boş gübre ambalajlarını firmamıza getiren üreticilere, doğa ve çevre duyarlılığımız gereği bir sonraki siparişlerinde çeşitli avantajlar sağlanmaktadır.
d. Firmamız tarafından üretilen gübrelerimiz saf, hijyenik ve aynı zamanda çevre dostu ürünlerdir.
e. Yukarıda verilen çizelgedeki bilgilerin dışında, sıvı gübreler rahatlıkla tomurcuklanma, çiçeklenme öncesi, meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği süre içerisinde, 15-20 gün ara ile tekrarlı olarak uygulanabilir. Ayrıca tohum kaplaması şeklinde de kullanılır. Gübreli su ile ıslatılan tohumlar 3-5 saat sonra ya da yaklaşık 1 gün kadar sonra ekilebilir. (Bekleme süresi, tohum çeşidine bağlı olarak değişir.)
f. Sıvı gübreler kullanmadan önce kendi ambalajında mutlaka karıştırılarak yarıya kadar su ile doldurulmuş gübreleme tankına boşaltıldıktan sonra gerekli su miktarı ilave edilmeli ve varsa uygulama aleti içindeki karıştırıcı çalıştırılmalıdır.
g. Havanın aşırı sıcak ve rüzgarlı olduğu durumlarda uygulama yapılmamalıdır.
h. Nano teknoloji ile üretilmiş Vermis sıvı gübreleri uygulama aletlerinin meme başlıklarında ve damla sulama sistemleri aparatlarında birikme veya tıkanma yapmaz. Ancak gübre uygulamalarından hemen sonra, sulama işlemi, yaklaşık 30 dakika kadar daha sadece su ile daha devam ettirilerek başlıkların olası tıkanması önlenirken, gübrenin de kök bölgesine ulaşması sağlanmış olur.
ı. Çim alanlarında uygulama, sulama ile birlikte yapılabildiği gibi, sulama sonrasında da yapılabilir.
j. Süs bitkilerinde, bütün sıvı gübrelerin çiçeklerin üzerine direkt olarak püskürtülmemesi tavsiye edilir.
DEPOLAMA: Doğrudan güneş ışığı olmayan, nemsiz ve kuru ortamda 5 ila 30°C arasında depolanmalıdır. Taşıma ve depolama sırasında koliler, bidonlar ve ambalajlar kesinlikle ters çevrilmemelidir.
FİRMA BEYANI : Firma belirtilen bileşimi uygun olarak imal edildiğini ve etikette belirtilen şartlar dâhilinde kullanılması halinde yazılı tavsiyelere uygunluğunu garanti eder. Ürünün yanlış tatbikinden, zamanında kullanılmamasından, yanlış depolanmasından dolayı meydana gelebilecek zarar, ziyan ve tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.
ORGANİK ÜRÜN SERTİFİKASYONU
18.08.2010 Tarih ve 27676 Sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik” Kapsamında üretilerek, TR-OT-35 Numaralı Kontrol ve Sertifikasyon Kurulusu CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır. Organik üretim yapan üreticiler tarafından saf N kullanım miktarı170kg/ha/yıl ile sınırlıdır. Müteşebbis Sertifika No: TR-OT-35/I-1181/2020/TR-10088
İşletme No: TR-35-OG-005
VERMIS SIVI, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin Avrupa Hayvan ve Yan Ürünleri (EC) No. 1069/2009 ve (EU) 142/2011 sayılı yönetmeliklerine göre pastörizasyon uygunluğunu onaylayan Sağlık Sertifikasına sahiptir.