
Vermis Katı
Kullanım Alanları | Tavsiye Edilen Uygulama Dönemi | Tavsiye Edilen Uygulama Oranları |
SEBZELER
Domates, biber, hıyar, enginar, acur, havuç, soğan, sarımsak, lahana, kavun, karpuz, çilek, kabak, pırasa, kereviz, fasulye, şevketi bostan, bezelye, börülce, ıspanak, turp, marul, kıvırcık, tere, roka vd. |
-Fide: Toprak hazırlığı yapılırken ve dikimden en az 15-20 önce toprağın 5-15 cm derinliğine karıştırılarak uygulanır.
-Tohum: Ekimden en az 1 ay önce toprak hazırlığı yapılırken toprağın 15-20 cm derinliğine karıştırılarak uygulanır. |
Serada: 150-200 kg/da
Tarlada: 80-100 kg/da
|
MEYVE AĞAÇLARI
Narenciye, bağ, elma, armut, zeytin, antepfıstığı, muşmula, kivi, kiraz, vişne, şeftali, erik, kayısı, fındık, fıstık, ahududu, nar, muz, avokado, incir, ceviz, badem ve çay. |
1- Dikimde: Fidan çukuruna
2- Önceden dikilmiş olan genç ağaçların olduğu bahçede: Ekim-Aralık aylarında ağaçların taç izdüşümüne uygulanarak, toprakla karıştırılır. Şubat-Mart arasında kimyasal gübreler ile birlikte de uygulanabilir. 3- Önceden dikilmiş, olgun ağaçların olduğu bahçede: Ekim-Aralık aylarında ağaçların taç izdüşümüne uygulanarak, toprakla karıştırılır. Şubat-Mart döneminde kimyasal gübreler ile birlikte de uygulanabilir. |
1- 0.5 kg/Ağaç başı (Bağlarda omca başına, fındıkta ocak başına)
2- Ağaçların sıra arası ve sıra üzeri dikkate alınarak, ağaç başına ortalama 1-2 kg/Ağaç başı hesabıyla uygulama dozu belirlenir 3 -Ağaçların sıra arası ve sıra üzeri dikkate alınarak, ağaç başına ortalama 2-3 kg/ağaç başı hesabıyla uygulama dozu belirlenir. |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ
Buğday, arpa, pamuk, tütün, nohut, mercimek, mısır, ayçiçeği, kanola, aspir, şeker patatesi, yer fıstığı, patates, tatlı patates, şeker pancarı, şeker kamışı, yonca, fiğ, tritikale, çeltik, yonca, vd. |
Ekimden-dikimden en az 15-20 gün önce, toprak hazırlığı yapılırken uygulanır ve toprakla karıştırılır. (Kireç ve/veya jips-kükürt uygulanan alanlarda, solucan gübresi uygulaması kireç-kükürt-jips uygulamasından daha sonra, uygun bir süre bekledikten sonra, ekime yakın tarihte yapılmalıdır). | 80-100 kg/da
|
KESME ÇİÇEKLİK
DIŞ MEKAN BİTKİLERİ |
-Tohum: Ekimden en az 15 gün önce toprak hazırlığı yapılırken toprağın 5-15 cm derinliğine karıştırılarak uygulanır.
-Fide: Dikimden önce toprak hazırlığı yapılırken, toprağın 5-15 cm derinliğine karıştırılarak uygulanır. |
100 g/m2
150 g/m2 |
KESME ÇİÇEKLİK
İÇ MEKAN BİTKİLERİ |
Saksı hazırlığı sırasında ilave edilmelidir. Önceden dikilmiş saksılarda yüzeyden bir miktar toprak alınarak uygulama yapılmalı ve üzeri toprakla kapatılmalıdır. | Saksılardaki toprak veya karışım
malzemesinin % 10-15’i kadar uygulanır. |
YEŞİL ALANLAR
ÇİM |
Toprak hazırlığı yapılırken yüzeye serpilerek uygulanır ve sonra çim tohumu ekimi veya hazır çim serilme işlemi yapılır. Mevcut çim alanlarında üstten uygulama yapıldıktan sonra ilk sulama bol yapılarak toprak seviyesine ulaşması sağlanmalıdır. | Yaklaşık olarak 80-100 kg/da |
Not: Uygulanacak katı solucan gübresi miktarı, ilgili toprak analiz sonuçlarına göre çok daha doğru, daha etkili ve en uygun miktarlar olarak belirlenir. Her toprağın farklı ihtiyaçlarının olabileceği unutulmamalıdır. Farklı uygulamalar için Vermis Tarım ziraat mühendislerine danışılmasını öneriyoruz.
DEPOLAMA
Taşıma ve depolama sırasında Vermis Katı Organik gübre, güneş ışığına maruz bırakılmadan, doğrudan güneş ışığı olmayan, nemsiz ve kuru ortamlarda 5 ila 30°C arasında depolanmalıdır.
FİRMA BEYANI
Firma belirtilen ürünün uygun olarak imal edildiğini ve etikette belirtilen veya tavsiye edilen şartlar dâhilinde kullanılması halinde ilgili tavsiyelere uygunluğunu garanti eder. Ürünün yanlış tatbikinden, zamanında kullanılmamasından, yanlış depolanmasından dolayı meydana gelebilecek zarar, ziyan ve tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.
ORGANİK ÜRÜN SERTİFİKASYONU
18.08.2010 Tarih ve 27676 Sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik” Kapsamında üretilerek, TR-OT-35 Numaralı Kontrol ve Sertifikasyon Kurulusu CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır. Organik üretim yapan üreticiler tarafından saf N kullanım miktarı170kg/ha/yıl ile sınırlıdır. Müteşebbis Sertifika No: TR-OT-35/I-1181/2020/TR-10088
İşletme No: TR-35-OG-005
VERMIS KATI, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin Avrupa Hayvan ve Yan Ürünleri (EC) No. 1069/2009 ve (EU) 142/2011 sayılı yönetmeliklerine göre pastörizasyon uygunluğunu onaylayan Sağlık Sertifikasına sahiptir.