Biyostimülant karakterli ürünler, son yıllarda hızla artan bir öneme sahip olup tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde, yüksek verimle, daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirilmesinde aktif bir rol üstlenmektedir.

Uygulandığı tüm bitkilerde gübre gereksinimini azaltırken, besin alınımını ve ürün kalitesini mutlak arttıran, çoklu stres koşullarının yarattığı olumsuz baskıyı azaltarak verime, büyümeye ve kaliteye doğrudan pozitif bir katkısı olan nitelikli ve organik içerikli moleküllere sahip ürünlere biyostimülant deniyor.

Bitkilerin iç ve dış koşulların yarattığı fizyolojik dengesizliklerini düzenleyerek sağlıklı bir gelişim sürecinde kullanılan ve uygulanan diğer tüm moleküllerin de daha yarayışlı hale gelmesini sağlayan biyostimülantlar arasında Amino Asitler ve Deniz yosunları en etkili ve en çok tercih edilenler arasındadır. Hümik-fülvik asit, kitosan, yararlı bakteriler, selenyum ve kobalt gibi inorganik bileşiklerin de kullanımı dünya genelinde hızla artmaktadır.

Amino asitler, tüm bitkilerin en zayıf ve kırılgan gelişim süreçlerindeki ihtiyaçlarının karşılanmasında aktif rol alırlar. Kökler ve stomalar tarafından alınan amino asitler, bitkilerde protein sentezinde rol alan temel yapı taşları olarak çalışırlar. En önemli amino asit türlerinden olan Glisin ve Glutamik asit bitkisel doku ve klorofil sentezi oluşturma sürecindeki temel metabolitlerdendir. Bu amino asitler, tüm bitkilerde klorfil sentezini doğrudan arttırarak yüksek orandaki fotosentezle daha parlak, daha yeşil yapraklı bitkilerle ve sağlıklı bir fizyolojik yapının oluşmasını sağlar. Glisin ve Glutamik asit, şelatlama yeteneğinin en yüksek oranda olduğu amino asit türleridir. Dolayısıyla beraberinde uygulanan tüm besin elementlerinin alınımını ve yararını mutlak arttırmaktadır. Toplamda 20 türü bulunan tüm amino asitler aynı zamanda fitohormonların ve büyüme hormonlarının da aktivatörleri olarak çalışırlar. Oksin, tüm bitkilerde hücre bölünmesi, uzama ve ışığa yönelme eğilimini kontrol ederek gelişmeyi etkileyen en önemli bitkisel hormonlardan birisidir.

Hücrelerin oksinlerle bölünerek çoğalması sırasında ortaya çıkan bir başka hormon da stokinindir. Bunun da yeni sürgün, yeni organ ve kök gelişimi gibi tüm bitkilerde farklı fizyolojik görevleri vardır.

Tüm bu önemli amino asit türlerini, bütün bitkisel hormonları, yenilikçi organik molekül bileşiklerini ve alginik asit kaynağı deniz yosununu bir arada konsantre halde bulunduran Vermocean, uyumlu kabul edilen düşük pH değeriyle bitkilerin her döneminde başarıyla ve güvenle kullanılmaktadır. Kuzey yarım kürenin derinliklerinden elde edilen ve en iyisi olarak bilinen Ascophyllum nodosum deniz yosunu kullanılarak üretilmektedir. İçinde, polisakkarid, olisakkarid ve organik molekülleri de özel karışım halinde bir arada bulunduran Vermocean bilinen tüm deniz yosunlu ürünlerden ve benzerlerinden daha fazlasını çoklu karışım olarak bir arada barındırır. Vermocean, yüksek teknoloji ile premium kalitede üretilen yenilikçi organik bir gübre özelliğinde olup, tüm bitkilerde atomik ve moleküler seviyede çalışarak tamamı, yapraklarda stomalardan ve köklerden hızla alınabilir halde yüksek etkili bir sıvı deniz yosunudur.